Imam bag tremmer

Waseem Hussain vil gerne nuancere familien Danmarks billede af muslimer og give sine trosfæller en opsang.

Læs om hans fantastiske rejse, om kærligheden, om familien og om troen på det gode i alle mennesker.

Waseem Hussain er på mange måder en modsætningernes mand. Han opvoksede i en ikke specielt religiøs familie i Helsingør og havde egentlig tænkt sig at arbejde som civilingeniør. Men under studierne oplevede han en religiøs vækkelse og besluttede i stedet at bruge sit liv på at arbejde med kriminelle muslimer i Vestre Fængsel.

Som imam er han jævnligt en del af mediebilledet, men kritiserer gerne andre imamer: ”Imamer i medierne er altid vrede og altid ladet med negativitet. Der er aldrig nogen, der siger: Jeg kan godt lide Danmark. Det er dels mediernes skyld, men sandelig også imamernes egen skyld. Der mangler generelt intern selvkritik blandt muslimer,” siger Waseem Hussain.

Han vil i det hele taget gerne udfordre det gængse billede af muslimer med sin bog: ”Danmark har muslimer på hjernen, men i medierne hører man mest om ’præmieperkere’, der har afskrevet islam – eller om de rabiate typer. Man hører aldrig om de helt almindelige muslimer, som både praktiserer islam OG er glade for at bo i Danmark,” siger han – men understreger, at han ikke bare er efter medierne, men sandelig også opfordrer til selvransagelse blandt muslimer:

”Vi skal have et opgør med offermentalitet. Og alle sammen holde op med at tude over diskrimination, og at alt er uretfærdigt. Ja, der er diskrimination, men hvad vil du gøre ved det? Og vil du hellere være palæstinenser i Libanon? Og så skal man huske på, at man som muslim er repræsentant for en kæmpe gruppe, så lad være med at snyde med de sociale ydelser, lad være med at lyve, opfør dig ordentligt. For ellers rammer det os alle sammen,” siger Waseem Hussain.

Han håber, at hans bog vil ramme både unge muslimer og Hr. og Fru Danmark, der måske kan få nuanceret deres virkelighedsbillede.

Imam bag tremmer er dog først og fremmest en historie om Waseem Hussains liv – fra en opvækst som den eneste elev med indvandrerbaggrund i skolen over oplevelserne i Jordan og mødet med sin kone til hans nuværende liv som fængselsimam og skarp debattør.Om forfatteren

WASEEM HUSSAIN er født i Helsingør i 1983 af pakistanske immigranter. Her voksede han op som muslim i krydsfeltet mellem pakistansk og dansk kultur. Han har gået i en almindelig dansk folkeskole, i gymnasium og færdiggjorde derefter en uddannelse som civilingeniør. Ved siden af studierne har han specialiseret sig i islamisk teologi og retslære i Jordan. Med et ben i begge verdener har han de sidste seks år arbejdet som fængselsimam i Vestre Fængsel og desuden optrådt i medierne som en skarp debattør.